Københavns S-toge

Information omkring Københavns S-toge

København er forsynet med to togsystemer: S-toget og Metroen. Københavns S-toge, en meget populær gren af den offentlige transport i København, er det urbane togsystem, der servicerer indbyggerne i og omkring Købehavn, Danmark. S-togene starter i centrum af byen, og fører passagererne videre ud gennem indre og ydre kvarterer i København. S-togene servicerer 85 stationer i alt og den første S-togslinje blev åbnet i 1934. I dag er S-togene hjertet af det offentlige transportsystem i byen, og det servicerer dagligt 357.000 passagerer. S-togene er ejet og drevet af DSB A/S. S-togssystemet er rygraden for den offentlige transportsektor, der er i byen, og togene er rene, moderne og komfortable at køre med. De fleste S-togslinjer er ensporede linjer, så passagerer må vente et par minutter på togene. Informationer i S-togene bliver sagt både på dansk og engelsk.

Københavnske S-togslinjer

De københavnske S-toge har 6 hovedlinjer og en supportlinje til myldretidstrafik. Alle linjer bruger den samme vej til at komme gennem byen. De fleste toge er skiftet fra damp- til elektrisk kraft. Hver linje kan kendes på deres farve og på bogstaverne i alfabetet. Den totale rutelængde er på 170 km.

Kort over de københavnske S-toge

Her er et kort over de københavnske S-toge, der viser diverse ruter og stationer. Klik på kortet for at forstørre det. Du kan også downloade Copenhagen S-train Map in PDF.

 

Køretider for de københavnske S-toge

S-togene kører fra tidlig morgen til sen aften fra mellem ca. kl. 5 og 01 hver eneste dag. Hver linje kører med toge, der går hvert 10. minut i dagtimerne. I de tidlige morgentimer og sene aftenstunder kører de med intervaller på 20 minutter mellem hvert tog. I weekenderne kører togene én gang i timen om natten. Gennem F-linjen kører nattetogene 2 gange i timen, og gennem H-linjen kører togene hele dagen med et interval på 20 minutter. Bx-linjen kører kun i myldretiden i hverdagene.

Billetpriser  i de københavnske S-toge

Alt indenfor det offentlige transportsystem i København kører på et zone-system, og den billigste billet koster 24 kr. for en to-zones tur. Du kan købe billetter fra billetautomater eller ved billetkontorer. Børn under 11 år rejser gratis. 2 og 3-zones billetter gælder i 1 time efter første ibrugtagen. Zone -billetterne koster mellem 24 og 108 kr. Et titurskort koster 150 kr, og en 24 timers billet koster 130 kr. For mere information omkring billetpriser click here.

Parkeringsmuligheder omkring S-togene

Passagerer kan parkere deres biler ved langt de fleste S-togsstationer. Der er typisk rigeligt med parkeringspladser udenfor stationerne.

Regler og tips til de københavnske S-toge

Passagerer må medtage cykler og barnevogne uden at betale ekstra. Små dyr og førerhunde kører ligeledes gratis med S-togene. Større dyr skal have deres egen billet, og de må ikke sidde på sæderne. Passagererne skal godkende deres billet, inden de går ind på stationen. S-togsstationerne har gratis WI-FI til alle passagerer.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: